Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos o aromacie wędzonego boczku z delikatną nutą wina wspaniale nadaje sie do wszelkich rodzajów mięs wykonanych z wieprzowiny .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Boczek podsmażamy z odrobiną oleje do wysmazenia sie z niego tłuszczu . Następnie dodajemy cebule i smażymy na złoty kolor.
Do całości wlewamy wino . Gotujemy około 10 minut do odparowania alkoholu z wina.
W międzyczasie łączymy ze soba majonez śmietanę i mleko (łącznie mamy miec około 400 ml). Wlewamy całość , cały czas delikatnie mieszamy, gotujemy około 5 minut następnie całość blendujemy i zaklepujemy miksturą maka z woda , doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, maggi) i gotujemy około 5 minut na większym ogniu nie przerywając m ieszania .
Gotowy sos podajemy na ciepło.