Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos o aromacie wędzonego boczku z delikatną nutą wina wspaniale nadaje sie do wszelkich rodzajów mięs wykonanych z wieprzowiny .
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 61
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 386
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40480
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 61
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 386
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40480
Składniki
Boczek podsmażamy z odrobiną oleje do wysmazenia sie z niego tłuszczu . Następnie dodajemy cebule i smażymy na złoty kolor.
Do całości wlewamy wino . Gotujemy około 10 minut do odparowania alkoholu z wina.
W międzyczasie łączymy ze soba majonez śmietanę i mleko (łącznie mamy miec około 400 ml). Wlewamy całość , cały czas delikatnie mieszamy, gotujemy około 5 minut następnie całość blendujemy i zaklepujemy miksturą maka z woda , doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, maggi) i gotujemy około 5 minut na większym ogniu nie przerywając m ieszania .
Gotowy sos podajemy na ciepło.