Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos o aromacie wędzonego boczku z delikatną nutą wina wspaniale nadaje sie do wszelkich rodzajów mięs wykonanych z wieprzowiny .
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Boczek podsmażamy z odrobiną oleje do wysmazenia sie z niego tłuszczu . Następnie dodajemy cebule i smażymy na złoty kolor.
Do całości wlewamy wino . Gotujemy około 10 minut do odparowania alkoholu z wina.
W międzyczasie łączymy ze soba majonez śmietanę i mleko (łącznie mamy miec około 400 ml). Wlewamy całość , cały czas delikatnie mieszamy, gotujemy około 5 minut następnie całość blendujemy i zaklepujemy miksturą maka z woda , doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, maggi) i gotujemy około 5 minut na większym ogniu nie przerywając m ieszania .
Gotowy sos podajemy na ciepło.