Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos o aromacie wędzonego boczku z delikatną nutą wina wspaniale nadaje sie do wszelkich rodzajów mięs wykonanych z wieprzowiny .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112951
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 288
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 624
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 513
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112951
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 288
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 624
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 513
Składniki
Boczek podsmażamy z odrobiną oleje do wysmazenia sie z niego tłuszczu . Następnie dodajemy cebule i smażymy na złoty kolor.
Do całości wlewamy wino . Gotujemy około 10 minut do odparowania alkoholu z wina.
W międzyczasie łączymy ze soba majonez śmietanę i mleko (łącznie mamy miec około 400 ml). Wlewamy całość , cały czas delikatnie mieszamy, gotujemy około 5 minut następnie całość blendujemy i zaklepujemy miksturą maka z woda , doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, maggi) i gotujemy około 5 minut na większym ogniu nie przerywając m ieszania .
Gotowy sos podajemy na ciepło.