Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 2410

Dodano:

Odsłon: 4874

Surówka z białej kapusty i rzodkiewki to ekspresowy, smaczny, chrupiący i prosty w przygotowaniu dodatek do większości dań obiadowych z mięsem.

Składniki

  • 500 g białej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru kryształu
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Przygotowanie

  1. Surową kapustę szatkujemy, następnie przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli i lekko wygniatamy, odstawiamy na 15 minut.

  2. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Do kapusty dodajemy starte na tarce rzodkiewki, oraz posiekaną natkę pietruszki. Surówkę polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku cukrem, odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń