Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna uniwersalna surówka która pasuje do wielu potraw. Prosta w przygotowaniu i co najważniejsze można ją przygotować 1-2 dni wcześniej i mieć gotową w lodówce.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Składniki
Kapustę poszatkuj lub drobno pokrój. Marchewki obierz, i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno pokrój. Do garnka wlej olej i ocet, dodaj czosnek, sól i cukier, wymieszaj. Podgrzej na małym ogniu do zagotowania. Do gorącej zalewy dodaj kapustę i marchewki. Dokładnie wymieszaj, i mieszaj jeszcze przez około 2 minuty , aż kapusta lekko "siądzie" pod wpływem temperatury zalewy. Zostawiamy do ostygnięcia.
Pietruszkę pokrój i dodaj do kapusty, wymieszaj. Surówkę przechowuj w lodówce przez kilka dni. Najlepiej smakują na drugi dzień.