Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna uniwersalna surówka która pasuje do wielu potraw. Prosta w przygotowaniu i co najważniejsze można ją przygotować 1-2 dni wcześniej i mieć gotową w lodówce.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 97
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 137
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 119
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 97
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 137
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 119
Składniki
Kapustę poszatkuj lub drobno pokrój. Marchewki obierz, i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno pokrój. Do garnka wlej olej i ocet, dodaj czosnek, sól i cukier, wymieszaj. Podgrzej na małym ogniu do zagotowania. Do gorącej zalewy dodaj kapustę i marchewki. Dokładnie wymieszaj, i mieszaj jeszcze przez około 2 minuty , aż kapusta lekko "siądzie" pod wpływem temperatury zalewy. Zostawiamy do ostygnięcia.
Pietruszkę pokrój i dodaj do kapusty, wymieszaj. Surówkę przechowuj w lodówce przez kilka dni. Najlepiej smakują na drugi dzień.