Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2734

Dodano:

Odsłon: 575

Surówki dostarczają nam bardzo dużo witamin, do tego są smacznym dodatkiem do wielu dań. Jesień w pełni więc wykorzystujemy co się tylko da.

Składniki

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 3 łyżki dobrego majonezu
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy rękami zgniatając lekko kapustę. Odstawiamy na ok. 30 min aby kapusta stała się miękka.
    Po tym czasie dodajemy musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy.
    Podajemy do dań głównych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń