Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam czerwone buraki. Od jakiegoś czasu zrezygnowałam z gotowania ich w wodzie ze względu na to iż wtedy wypłukują się wszystkie walory odżywcze. Dlatego gotuję je na parze razem ze skórką. Dopiero później jak są jeszcze ciepłe to obieram.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Ugotowane buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy i również ścieramy na tej samej tarce. Pora drobno siekamy. Wszytko razem mieszamy doprawiamy, solą, pieprzem i octem. Na koniec dodajemy cukier. Podajemy jako dodatek do dania głównego.