Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z czerwonych buraczków z jabłkiem

Surówka z czerwonych buraczków z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 2586

Dodano:

Odsłon: 409

Uwielbiam czerwone buraki. Od jakiegoś czasu zrezygnowałam z gotowania ich w wodzie ze względu na to iż wtedy wypłukują się wszystkie walory odżywcze. Dlatego gotuję je na parze razem ze skórką. Dopiero później jak są jeszcze ciepłe to obieram.

Składniki

  • 500g ugotowanych na parze buraków
  • ok. 10 cm białej części pora
  • 2 kwaśne jabłka
  • Sól
  • Pieprz
  • łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka obieramy i również ścieramy na tej samej tarce. Pora drobno siekamy. Wszytko razem mieszamy doprawiamy, solą, pieprzem i octem. Na koniec dodajemy cukier.
    Podajemy jako dodatek do dania głównego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń