Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z dyni i jabłka to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem. Polecam.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Por pokroić w pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Dynię i marchewkę obrać, z dyni usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Obrane jabłko bez nasion drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Przed podaniem posypać pestkami granatu.