Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z dyni i jabłka to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem. Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Składniki
Por pokroić w pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Dynię i marchewkę obrać, z dyni usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Obrane jabłko bez nasion drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Przed podaniem posypać pestkami granatu.