Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1231

Dodano:

Odsłon: 3974

Pyszna surówka do obiadu.

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała cebula
  • Natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

  1. Marchewkę potrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać.

  2. Wszystkie warzywa wymieszać dokładnie z przyprawami a na koniec dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.


    Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
    Surówkę najlepiej przygotować na około godzinę przed podaniem, aby się "przegryzła".


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń