Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem jabłka i marchewki jest soczysta, chrupiąca i delikatna w smaku. Świetnie smakuje w towarzystwie dań mięsnych, szczególnie panierowanych kotletów. Natka pietruszki dodaje jej aromatu i koloru. Olej można zastąpić łyżką majonezu lub jogurtu naturalnego.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Kapustę pekińską drobno kroimy, solimy i ugniatamy przez chwilę dłonią zaciśniętą w pięść. Odstawiamy kapustę na czas przygotowania reszty składników. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie dodajemy do kapusty. Wlewamy do surówki olej oraz sok z cytryny, wsypujemy natkę i mieszamy całość. Surówka jest od razu gotowa do podania, ale można pozostawić ją na 10 minut aby smaki się „przegryzły”.
Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie dodajemy do kapusty. Wlewamy do surówki olej oraz sok z cytryny, wsypujemy natkę i mieszamy całość. Surówka jest od razu gotowa do podania, ale można pozostawić ją na 10 minut aby smaki się „przegryzły”.