Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo-koperkowym

Surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo-koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4078

Dodano:

Odsłon: 6627

Wspaniała zarówno do dań mięsnych jak i do ryb, polecam:)

Składniki

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 2 ogórki zielone
  • 1 por (biała część)
  • 1 jabłko
  • odrobina soli
  • Na sos: 150 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • odrobina świeżo zmielonego pieprzu kolorowego
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę siekamy, wkładamy do miski i obsypujemy odrobiną soli, mieszamy i przykrywamy. Odstawiamy kapustę na 30 minut, aby zmiękła. W tym czasie obieramy marchew, ogórki i jabłko. Wszystko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w półplasterki. Wszystkie składniki sosu mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
    Następnie warzywa z jabłkiem dodajemy do kapusty, mieszamy. Zalewamy sosem i ponownie mieszamy.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń