Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 883 Ocena: 16962

Dodano:

Odsłon: 4370

Tradycyjna surówka ,przepis pochodzi z 1930 roku ,smaczny i aktualny do dziś.

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej
  • opcjonalnie 1 marchewka
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka cukru
  • pęczek szczypiorku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kiszonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną posiekałem ,starłem marchew (jak jest jej dużo w kapuście ,to nie trzeba) ,wymieszałem z oliwą i cukrem. Do smaku doprawiłem solą ,posypałem posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 24 lipca 2014 jeszcze nigdy jej nie robilam bez jablka, no i ten szczypior tez dobry pomysl. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 23 lipca 2014 Uwielbiam taką surówkę - pycha! Nasza wspaniała kiszona - zdrowa i dobra na trawienie ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń