Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)Bardzo smaczna i szybka surówka
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11961
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16479
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Ogórek umyć i osuszyć. Najpierw przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką usunąć pestki. Następnie pokroić poprzecznie w plasterki. Plasterki ogórka włożyć do miski ,posypać 1/2 łyżeczki soli i dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 min. Kiedy ogórki puszczą sok ,przełożyć na sito ,opłukać zimną wodą i dokładnie osączyć. Ponownie włożyć do miski ,dodać posiekane cebulki ze szczypiorkiem. Dodać sok z cytryny i oliwę ,wymieszać. Doprawić do smaku cukrem ,solą i pieprzem.