Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka o bardzo wyrazistym smaku, dobra do obiadu, jak i do kanapek.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 92
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1188
Dziś do pracy.
Odsłon: 44
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 92
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1188
Dziś do pracy.
Odsłon: 44
Składniki
Kapustę niezbyt drobno pokroić, cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć pokrojone warzywa do miski i dodać do nich majonez oraz przyprawę tzatziki. Ja dodałam ponad pół przyprawy tzatziki, ale ilość można zwiększyć lub zmniejszyć wedle swojego upodobania. Wszystko wymieszać. Do surówki dodałam sam majonez, ale można go wymieszać z jogurtem naturalnym, czy greckim, wtedy będzie miała mniej kalorii. Surówki już nie soliłam, przyprawa tzatziki jest wystarczająco intensywna i daje słonawy posmak.