Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 571
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11601
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 571
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11601
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Z liści kapusty wycinamy grube nerwy następnie liście zwijamy w rulon i kroimy cienko jak makaron. Solimy, nie wygniatamy tylko mieszamy potrząsając miską. Drobno kroimy koperek i mieszamy z kapustą. Odstawiamy na 10 min. Olej, ocet i cukier mieszamy w słoiczku potrząsając nim do rozpuszczenia cukru (powstanie biała emulsja). Powstałym sosem zalewamy kapustę i schładzamy w lodówce.
Dziś kapusta towarzyszyła halibutowi i plastrom cukinii usmażonym jak schabowe.