Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 435
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 53
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 435
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Składniki
Z liści kapusty wycinamy grube nerwy następnie liście zwijamy w rulon i kroimy cienko jak makaron. Solimy, nie wygniatamy tylko mieszamy potrząsając miską. Drobno kroimy koperek i mieszamy z kapustą. Odstawiamy na 10 min. Olej, ocet i cukier mieszamy w słoiczku potrząsając nim do rozpuszczenia cukru (powstanie biała emulsja). Powstałym sosem zalewamy kapustę i schładzamy w lodówce.
Dziś kapusta towarzyszyła halibutowi i plastrom cukinii usmażonym jak schabowe.