Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2151
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 799
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2151
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 799
Składniki
Z liści kapusty wycinamy grube nerwy następnie liście zwijamy w rulon i kroimy cienko jak makaron. Solimy, nie wygniatamy tylko mieszamy potrząsając miską. Drobno kroimy koperek i mieszamy z kapustą. Odstawiamy na 10 min. Olej, ocet i cukier mieszamy w słoiczku potrząsając nim do rozpuszczenia cukru (powstanie biała emulsja). Powstałym sosem zalewamy kapustę i schładzamy w lodówce.
Dziś kapusta towarzyszyła halibutowi i plastrom cukinii usmażonym jak schabowe.