Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z przepisu mojej Babci.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33525
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 125
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33525
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 125
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 245
Składniki
Wykonanie: Wodę z przyprawami zagotować, ostudzić. Włożyć mięso, przykryć przykrywką i odstawić w chłodne miejsce na trzy dni. Następnie wyjąć mięso, przełożyć do innego garnka, zalać letnią wodą, dodać herbatę, łupiny z cebul i sól. Po czym mięso parzyć przez 1,2 godziny, lecz nie zagotować. Wyłożyć na talerz, ostudzić i podawać.