Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na Święta Bożego Narodzenia.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15242
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4817
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8991
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15242
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4817
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8991
Składniki
Wykonanie: Pól kilograma ziemniaków ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie przestudzi, obrać i zmielić razem z bryndzą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, wbić jajko i wyrobić gładką masę. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, lekko odsączyć, wbić żółtko, wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, odcinać grube plastry, na każdym ułożyć porcję farszu, zlepiać formując bułeczki. Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.