Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na Święta Bożego Narodzenia.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 762
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2786
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 762
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2786
Składniki
Wykonanie: Pól kilograma ziemniaków ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie przestudzi, obrać i zmielić razem z bryndzą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, wbić jajko i wyrobić gładką masę. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, lekko odsączyć, wbić żółtko, wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, odcinać grube plastry, na każdym ułożyć porcję farszu, zlepiać formując bułeczki. Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.