Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na Święta Bożego Narodzenia.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: Pól kilograma ziemniaków ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie przestudzi, obrać i zmielić razem z bryndzą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, wbić jajko i wyrobić gładką masę. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, lekko odsączyć, wbić żółtko, wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, odcinać grube plastry, na każdym ułożyć porcję farszu, zlepiać formując bułeczki. Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.