Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na Święta Bożego Narodzenia.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 375
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 42
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1840
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 375
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 42
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1840
Składniki
Wykonanie: Pól kilograma ziemniaków ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie przestudzi, obrać i zmielić razem z bryndzą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, wbić jajko i wyrobić gładką masę. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, lekko odsączyć, wbić żółtko, wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, odcinać grube plastry, na każdym ułożyć porcję farszu, zlepiać formując bułeczki. Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.