Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na Święta Bożego Narodzenia.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 484
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 289
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 338
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 484
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 128
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 289
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 338
Składniki
Wykonanie: Pól kilograma ziemniaków ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie przestudzi, obrać i zmielić razem z bryndzą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, wbić jajko i wyrobić gładką masę. Pozostałe surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, lekko odsączyć, wbić żółtko, wsypać mąkę i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, odcinać grube plastry, na każdym ułożyć porcję farszu, zlepiać formując bułeczki. Ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.