Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na stole również możemy ubrać choinkę. Bardzo szybkie wykonanie, proste a zarazem może być ozdobą świątecznego stołu. Chlebek odrywany z dodatkiem sera mozzarella, polany masełkiem, wypróbuj, przekonaj się jaki smaczny.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34672
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34672
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto łączę ze sobą i wyrabiam ciasto. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
2. Ser mozzarellę kroję w kostkę i odstawiam na bok. 3. Do naczynia przekładam masło, obrany czosnek oraz same liście pietruszki i blenduję 3 minutki do rozdrobnienia, następnie przekładam do rondelka i podgrzewam. 4. Ciasto po wyrośnięciu, przekładam na blat oprószony mąką, i dzielę ciasto na 22 porcji. Najlepiej zrobić wałek podłużny, lepiej równo pokroić.
5. Każdy kawałek ciasta spłaszczam na środku układam po jednej kostce sera, zlepiam i formuję kulki.
6. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc trójkąty, kształt choinki. Zaczynam od sześciu kulek na dole. 7. Smaruję roztrzepanym widelcem jajkiem i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
8. Przed podaniem polewam ziołowym masełkiem i dekoruję pomidorkami. 9. Gotowe. 10. Smacznego.