Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowy syrop. Polecam.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 171
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 184
Pieczony kurczak cytrynowy to danie dla wielbicieli wyrazistych, nieco orient...
Odsłon: 9915
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 53
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 171
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwon...
Odsłon: 184
Pieczony kurczak cytrynowy to danie dla wielbicieli wyrazistych, nieco orient...
Odsłon: 9915
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 53
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka (żeby było szybciej), wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem, mieszamy. Garnuszek nakrywamy talerzykiem, odstawiamy w ciepłe miejsce, np. parapet okienny. Następnego dnia cebula powinna już puścić dużo soku, mieszamy wówczas zawartość naszego garnuszka i odstawiamy jeszcze na dobę. Po tym czasie zlewamy gotowy syrop.