Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska, warto jeść szparagi, póki są jeszcze dostępne na straganach.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3569
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 391
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3569
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 391
Składniki
W misce przygotowujemy salsę do szparagów, łączymy ze sobą pomidory, cebulę, czosnek, pietruszkę, miętę, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny.
W garnku gotujmy szparagi, ok 10 minut, zależy od ich grubości. Ważne aby przed gotowaniem oderwać szparagi w 1/3 ich długości. W czasie gotowania główki szparagów, powinny wystawać z garnka.
Zdejmujemy z ognia, odcedzamy. Szparagi kładziemy na półmisku i dodajemy salsę.