Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska, warto jeść szparagi, póki są jeszcze dostępne na straganach.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 711
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2993
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 531
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 711
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2993
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 531
Składniki
W misce przygotowujemy salsę do szparagów, łączymy ze sobą pomidory, cebulę, czosnek, pietruszkę, miętę, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny.
W garnku gotujmy szparagi, ok 10 minut, zależy od ich grubości. Ważne aby przed gotowaniem oderwać szparagi w 1/3 ich długości. W czasie gotowania główki szparagów, powinny wystawać z garnka.
Zdejmujemy z ognia, odcedzamy. Szparagi kładziemy na półmisku i dodajemy salsę.