Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska, warto jeść szparagi, póki są jeszcze dostępne na straganach.
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 1493
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17202
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5640
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 1493
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17202
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5640
Składniki
W misce przygotowujemy salsę do szparagów, łączymy ze sobą pomidory, cebulę, czosnek, pietruszkę, miętę, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny.
W garnku gotujmy szparagi, ok 10 minut, zależy od ich grubości. Ważne aby przed gotowaniem oderwać szparagi w 1/3 ich długości. W czasie gotowania główki szparagów, powinny wystawać z garnka.
Zdejmujemy z ognia, odcedzamy. Szparagi kładziemy na półmisku i dodajemy salsę.