Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na surówkę do obiadu, z pomocą zawsze przyjdzie czerwony burak. Zdrowy, pełen witamin i bardzo smaczny, zwłaszcza po ugotowaniu lub upieczeniu. W tym przepisie burak gra główną rolę i nie daje się zdominować dodatkom. Dodatkowym atutem tej obiadowej sałatki do jest fakt, że robi się ja bardzo szybko. Spróbuj, nie pożałujesz.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16208
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4953
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16208
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4953
Składniki
Buraki gotujemy ok. godzinę, by nie były zbyt miękkie. Gdy wystygną obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. dodajemy do startych buraków, polewamy olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszkamy i odstawiamy na chwilę, by sałatka "przegryzła się".
Sałatkę z czerwonych buraczków można też jeść samą lub jako dodatek do kanapek.