Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na surówkę do obiadu, z pomocą zawsze przyjdzie czerwony burak. Zdrowy, pełen witamin i bardzo smaczny, zwłaszcza po ugotowaniu lub upieczeniu. W tym przepisie burak gra główną rolę i nie daje się zdominować dodatkom. Dodatkowym atutem tej obiadowej sałatki do jest fakt, że robi się ja bardzo szybko. Spróbuj, nie pożałujesz.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2540
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2540
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Buraki gotujemy ok. godzinę, by nie były zbyt miękkie. Gdy wystygną obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. dodajemy do startych buraków, polewamy olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszkamy i odstawiamy na chwilę, by sałatka "przegryzła się".
Sałatkę z czerwonych buraczków można też jeść samą lub jako dodatek do kanapek.