Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na surówkę do obiadu, z pomocą zawsze przyjdzie czerwony burak. Zdrowy, pełen witamin i bardzo smaczny, zwłaszcza po ugotowaniu lub upieczeniu. W tym przepisie burak gra główną rolę i nie daje się zdominować dodatkom. Dodatkowym atutem tej obiadowej sałatki do jest fakt, że robi się ja bardzo szybko. Spróbuj, nie pożałujesz.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Buraki gotujemy ok. godzinę, by nie były zbyt miękkie. Gdy wystygną obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. dodajemy do startych buraków, polewamy olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszkamy i odstawiamy na chwilę, by sałatka "przegryzła się".
Sałatkę z czerwonych buraczków można też jeść samą lub jako dodatek do kanapek.