Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na surówkę do obiadu, z pomocą zawsze przyjdzie czerwony burak. Zdrowy, pełen witamin i bardzo smaczny, zwłaszcza po ugotowaniu lub upieczeniu. W tym przepisie burak gra główną rolę i nie daje się zdominować dodatkom. Dodatkowym atutem tej obiadowej sałatki do jest fakt, że robi się ja bardzo szybko. Spróbuj, nie pożałujesz.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 64
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2360
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 64
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2360
Składniki
Buraki gotujemy ok. godzinę, by nie były zbyt miękkie. Gdy wystygną obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. dodajemy do startych buraków, polewamy olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszkamy i odstawiamy na chwilę, by sałatka "przegryzła się".
Sałatkę z czerwonych buraczków można też jeść samą lub jako dodatek do kanapek.