Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
afera spożywcza z waniliną i wanilią oraz mega wysokie ceny cukru z prawdziwą wanilią sprowokowały mnie do domowego sposobu na ten produkt
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2534
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2534
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Składniki
do blendera wsypuje cukier rozcinam laskę wanilii i zbieram tępą stroną noża ziarenka - wsypuję je do cukru i mielę w blenderze, młynku (co tam mam pod ręką) na bardzo drobny kryształ (nie na puder) w ten sposób ziarenka wanilii równomiernie wymieszają się z cukrem
przesypuję do szklanego zakręconego słoika i na ok 2 tygodnie zamykam razem z oczyszczoną z ziarenek laską wanilii dla większego aromatu - po tym czasie dopiero ją usuwam ze słoika i wyrzucam (albo jeszcze wykorzystam do czegoś) przechowuję w szklanym słoiku