Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
afera spożywcza z waniliną i wanilią oraz mega wysokie ceny cukru z prawdziwą wanilią sprowokowały mnie do domowego sposobu na ten produkt
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 373
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1428
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5600
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 271
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 373
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1428
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5600
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 271
Składniki
do blendera wsypuje cukier rozcinam laskę wanilii i zbieram tępą stroną noża ziarenka - wsypuję je do cukru i mielę w blenderze, młynku (co tam mam pod ręką) na bardzo drobny kryształ (nie na puder) w ten sposób ziarenka wanilii równomiernie wymieszają się z cukrem
przesypuję do szklanego zakręconego słoika i na ok 2 tygodnie zamykam razem z oczyszczoną z ziarenek laską wanilii dla większego aromatu - po tym czasie dopiero ją usuwam ze słoika i wyrzucam (albo jeszcze wykorzystam do czegoś) przechowuję w szklanym słoiku