Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
afera spożywcza z waniliną i wanilią oraz mega wysokie ceny cukru z prawdziwą wanilią sprowokowały mnie do domowego sposobu na ten produkt
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 169
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1431
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4305
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 169
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1431
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4305
Składniki
do blendera wsypuje cukier rozcinam laskę wanilii i zbieram tępą stroną noża ziarenka - wsypuję je do cukru i mielę w blenderze, młynku (co tam mam pod ręką) na bardzo drobny kryształ (nie na puder) w ten sposób ziarenka wanilii równomiernie wymieszają się z cukrem
przesypuję do szklanego zakręconego słoika i na ok 2 tygodnie zamykam razem z oczyszczoną z ziarenek laską wanilii dla większego aromatu - po tym czasie dopiero ją usuwam ze słoika i wyrzucam (albo jeszcze wykorzystam do czegoś) przechowuję w szklanym słoiku