Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
afera spożywcza z waniliną i wanilią oraz mega wysokie ceny cukru z prawdziwą wanilią sprowokowały mnie do domowego sposobu na ten produkt
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1054
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4106
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1054
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4106
Składniki
do blendera wsypuje cukier rozcinam laskę wanilii i zbieram tępą stroną noża ziarenka - wsypuję je do cukru i mielę w blenderze, młynku (co tam mam pod ręką) na bardzo drobny kryształ (nie na puder) w ten sposób ziarenka wanilii równomiernie wymieszają się z cukrem
przesypuję do szklanego zakręconego słoika i na ok 2 tygodnie zamykam razem z oczyszczoną z ziarenek laską wanilii dla większego aromatu - po tym czasie dopiero ją usuwam ze słoika i wyrzucam (albo jeszcze wykorzystam do czegoś) przechowuję w szklanym słoiku