Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie w formie uroczych buziek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10903
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3529
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2611
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10903
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3529
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2611
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Ziemniaki uklepujemy. Ziemniaki dzielimy na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy i wsypujemy w jej miejsce mąkę ziemniaczaną. Wszystkie ziemniaki dokładnie wyrabiamy ręką z mąką. Za pomocą okrągłej foremki z ziemniaków robimy kółeczka. Słomką do napojów wycinamy oczka. Za pomocą łyżeczki robimy uśmiech. Tak przygotowane kluski gotujemy w osolonym wrzątku. Kluski można jeść od razu po ugotowaniu lub podsmażyć je na maśle na rumiano.