Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski śląskie w formie uroczych buziek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Ziemniaki uklepujemy. Ziemniaki dzielimy na 4 równe części. Jedną część wyjmujemy i wsypujemy w jej miejsce mąkę ziemniaczaną. Wszystkie ziemniaki dokładnie wyrabiamy ręką z mąką. Za pomocą okrągłej foremki z ziemniaków robimy kółeczka. Słomką do napojów wycinamy oczka. Za pomocą łyżeczki robimy uśmiech. Tak przygotowane kluski gotujemy w osolonym wrzątku. Kluski można jeść od razu po ugotowaniu lub podsmażyć je na maśle na rumiano.