Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do barszczu czerwonego, które można wykonać wcześniej.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1538
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 784
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1538
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 784
Składniki
Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać kapustę, pieczarki, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z kapusty, całość dusić 20 minut. Wystudzić, drobno pokroić.
Mąkę przesiać do miseczki, dodać jajko, oliwę z oliwek, szczyptę soli, wolno dolewać wodę cały czas mieszając. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło. Podzielić na 4 części. Każdą kolejno wałkować , wycinać kółka najmniejszą foremką do pierogów lub kieliszkiem Nakładać farsz i lepić uszka.
Po wykonaniu wszystkich w garnku zagotować wodę, wrzucać partiami, gotować 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić