Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do barszczu czerwonego, które można wykonać wcześniej.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1618
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232035
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5099
Składniki
Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać kapustę, pieczarki, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z kapusty, całość dusić 20 minut. Wystudzić, drobno pokroić.
Mąkę przesiać do miseczki, dodać jajko, oliwę z oliwek, szczyptę soli, wolno dolewać wodę cały czas mieszając. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło. Podzielić na 4 części. Każdą kolejno wałkować , wycinać kółka najmniejszą foremką do pierogów lub kieliszkiem Nakładać farsz i lepić uszka.
Po wykonaniu wszystkich w garnku zagotować wodę, wrzucać partiami, gotować 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić