Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do barszczu czerwonego, które można wykonać wcześniej.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9181
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4821
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 34
Dziś do pracy.
Odsłon: 638
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9181
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4821
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 34
Dziś do pracy.
Odsłon: 638
Składniki
Kapustę pokroić na drobno , sparzyć gorącą wodą. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , smażyć 1 minutę, dodać kapustę, pieczarki, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z kapusty, całość dusić 20 minut. Wystudzić, drobno pokroić.
Mąkę przesiać do miseczki, dodać jajko, oliwę z oliwek, szczyptę soli, wolno dolewać wodę cały czas mieszając. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło. Podzielić na 4 części. Każdą kolejno wałkować , wycinać kółka najmniejszą foremką do pierogów lub kieliszkiem Nakładać farsz i lepić uszka.
Po wykonaniu wszystkich w garnku zagotować wodę, wrzucać partiami, gotować 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić