Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska kapusta. A w sumie to warzywa. Bo dorzuciłam cebulę, paprykę, pomidory. I świeży szpinak. I do tego smak curry...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Kapustę siekam. Myję. W żeliwnym garnku rozgrzewam oliwę. Wrzucam kapustę i podsmażam chwilę. Wlewam pół szklanki wody, przyprawiam i duszę pod przykryciem. Papryki myję, oczyszczam i kroję w słupki. Dodaję do kapusty. Duszę dalej. Pomidory układam w garnku. Zalewam wrzątkiem i parzę przez chwilę. Zdejmuję skórki i wkrawam do kapusty. Cebule kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy. Podsmażam do zeszklenia. Dodaję do kapusty. Duszę dalej. Na koniec wrzucam umyty szpinak. Mieszam dokładnie i duszę do miękkości składników. Przyprawiam do smaku. Podaję z kaszą jaglaną. Posypuję podprażonymi pestkami dyni.