Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska kapusta. A w sumie to warzywa. Bo dorzuciłam cebulę, paprykę, pomidory. I świeży szpinak. I do tego smak curry...
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 510
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 574
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 510
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 574
Składniki
Kapustę siekam. Myję. W żeliwnym garnku rozgrzewam oliwę. Wrzucam kapustę i podsmażam chwilę. Wlewam pół szklanki wody, przyprawiam i duszę pod przykryciem. Papryki myję, oczyszczam i kroję w słupki. Dodaję do kapusty. Duszę dalej. Pomidory układam w garnku. Zalewam wrzątkiem i parzę przez chwilę. Zdejmuję skórki i wkrawam do kapusty. Cebule kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy. Podsmażam do zeszklenia. Dodaję do kapusty. Duszę dalej. Na koniec wrzucam umyty szpinak. Mieszam dokładnie i duszę do miękkości składników. Przyprawiam do smaku. Podaję z kaszą jaglaną. Posypuję podprażonymi pestkami dyni.