Do góry

Dodatki Przepis na:

Wegańska pasta z suszonych pomidorów i ciecierzycy

Wegańska pasta z suszonych pomidorów i ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 3678

Danie kuchni wegańskiej. Polecam każdemu, niezależnie od upodobań kulinarnych.

Składniki

  • Puszka ciecierzycy
  • 5 suszonych pomidorów (z zalewy w oleju)
  • Mała cebula
  • średnie jabłko
  • 3 łyżki oliwki
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • sól i pieprz czarny do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, poszatkować i zeszklić na oliwce. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli. Chwilę poddusić (2 min.). Dodać wszystkie przyprawy.
    Suszone pomidory, drobno pokroić. Soczewicę odcedzić.
    Wszystko razem połączyć i zmiksować. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając ok. 2 minuty.
    Pasta jest doskonała na kanapki, krakersy i można również zajadać samą.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń