Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A'la "smalec" wegetariański zrobiłam głównie z ciekawości, chciałam sama przekonać się czy rzeczywiście jest tak smaczny jak polecają. Potwierdzam, jest bardzo dobry i dzięki smażonej cebulce, duszonemu jabłku i przyprawom smakiem delikatnie przypomina oryginalny mięsny smalec :-). Szybki w przygotowaniu, pyszny ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Polecam :-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Składniki
Fasolę wypłukać i odsączyć, przełozyć do naczynia. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż do zeszklenia z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Dodać jabłko pokrojone w kostkę, majeranek, opcjonalnie goździk i smażyć mieszając do momentu aż jabłko zmięknie, a cebula lekko się zrumieni. Wyjąć goździk, resztę przełozyć do naczynia z fasolą. Przyprawić pieprzem i zmiksować blenderem na pastę. Nie trzeba miksować na gładko, mogą zostać wyczuwalne kawałki jabłka i cebulki. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Schłodzic w lodówce.
Najlepiej smakuje kolejnego dnia, ze świezym pieczywem i kiszonym ogórkiem. Smacznego :-)