Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A'la "smalec" wegetariański zrobiłam głównie z ciekawości, chciałam sama przekonać się czy rzeczywiście jest tak smaczny jak polecają. Potwierdzam, jest bardzo dobry i dzięki smażonej cebulce, duszonemu jabłku i przyprawom smakiem delikatnie przypomina oryginalny mięsny smalec :-). Szybki w przygotowaniu, pyszny ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Polecam :-)
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1425
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18569
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 5338
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1047
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1425
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18569
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 5338
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1047
Składniki
Fasolę wypłukać i odsączyć, przełozyć do naczynia. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż do zeszklenia z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Dodać jabłko pokrojone w kostkę, majeranek, opcjonalnie goździk i smażyć mieszając do momentu aż jabłko zmięknie, a cebula lekko się zrumieni. Wyjąć goździk, resztę przełozyć do naczynia z fasolą. Przyprawić pieprzem i zmiksować blenderem na pastę. Nie trzeba miksować na gładko, mogą zostać wyczuwalne kawałki jabłka i cebulki. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Schłodzic w lodówce.
Najlepiej smakuje kolejnego dnia, ze świezym pieczywem i kiszonym ogórkiem. Smacznego :-)