Do góry

Dodatki Przepis na:

Wielkanocna pasta z Litwy

Wielkanocna pasta z Litwy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2374 Ocena: 15320

Dodano:

Odsłon: 729

Super dodatek do mięs i wędlin na świąteczny stół.

Składniki

  • Jabłko 2 szt. duże
  • Czosnek 2 główki
  • Chrzan tarty 1 szklanka
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Miód prawdziwy 2 łyżki
  • Sól do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Czosnek obrać, drobno posiekać, połączyć z chrzanem, łyżką soku z cytryny i wymieszać. Przełożyć do słoiczka, zakręcić i wstawić do lodówki na noc. Jabłka obrać, zetrzeć, skropić sokiem z cytryny i polać miodem. Następnie połączyć ze schłodzonym chrzanem, doprawić szczyptą soli i podawać do wielkanocnych wędlin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń