Do góry

Dodatki Przepis na:

Włoski dip bazyliowo - musztardowy

Włoski dip bazyliowo - musztardowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 24980

Dodano:

Odsłon: 1048

Propozycja na bardzo smaczny, wyrazisty i niezwykle aromatyczny dip - doskonały dodatek do warzyw, mięs i kanapek. Prosty i szybki w przygotowaniu.

Składniki

  • 1 szklanka świeżych listków bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek słodkiej musztardy
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do naczynia przekładamy listki bazylii, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, musztardę orz oliwę z oliwek i miksujemy wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Następnie dodajemy zioła prowansalskie i jeszcze raz mieszamy. Gotowy dip przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

    Do przygotowania sosu świetnie nada się włoska musztarda jabłkowa, ale równie dobra będzie musztarda kremska, bawarska czy miodowa, a także lekko pikantna i słodka w smaku czeska musztarda Horcice.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 sierpnia 2014 lubię różnego rodzaju sosy i z pewnością wypróbuję wg Twojego przepisu :-) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń