Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo smaczny, wyrazisty i niezwykle aromatyczny dip - doskonały dodatek do warzyw, mięs i kanapek. Prosty i szybki w przygotowaniu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1827
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 330
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 625
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1827
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 330
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 625
Składniki
Do naczynia przekładamy listki bazylii, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, musztardę orz oliwę z oliwek i miksujemy wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Następnie dodajemy zioła prowansalskie i jeszcze raz mieszamy. Gotowy dip przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Do przygotowania sosu świetnie nada się włoska musztarda jabłkowa, ale równie dobra będzie musztarda kremska, bawarska czy miodowa, a także lekko pikantna i słodka w smaku czeska musztarda Horcice. Życzę smacznego! :)