Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek, który świetnie pasuje do zupy fasolowej, grochowej lub do zwykłej pomidorowej zamiast tradycyjnego makaronu.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 137
Królowa grilla :)
Odsłon: 1254
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 192
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 137
Królowa grilla :)
Odsłon: 1254
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 192
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Z podanych składników zagniatamy twarde ciasto (mąki dajemy 100 lub więcej - w zależności jak duże mamy jajko). Ciasto siekamy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach - ja zawsze siekam. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Podajemy do zupy grochowej, fasolowej lub pomidorowej.