Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek, który świetnie pasuje do zupy fasolowej, grochowej lub do zwykłej pomidorowej zamiast tradycyjnego makaronu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 690
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 690
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Z podanych składników zagniatamy twarde ciasto (mąki dajemy 100 lub więcej - w zależności jak duże mamy jajko). Ciasto siekamy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach - ja zawsze siekam. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Podajemy do zupy grochowej, fasolowej lub pomidorowej.