Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek, który świetnie pasuje do zupy fasolowej, grochowej lub do zwykłej pomidorowej zamiast tradycyjnego makaronu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31039
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3687
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5770
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31039
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3687
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5770
Składniki
Z podanych składników zagniatamy twarde ciasto (mąki dajemy 100 lub więcej - w zależności jak duże mamy jajko). Ciasto siekamy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach - ja zawsze siekam. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Podajemy do zupy grochowej, fasolowej lub pomidorowej.