Do góry

Dodatki Przepis na:

Zacierki tarte lub siekane

Przepis dnia 2017-03-28
Zacierki tarte lub siekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2167

Dodano:

Odsłon: 1755

Dodatek, który świetnie pasuje do zupy fasolowej, grochowej lub do zwykłej pomidorowej zamiast tradycyjnego makaronu.

Składniki

  • Mąka - 100 - 120 g
  • Jajka - 1 szt.
  • Woda - 2 łyżki
  • Sól - szczypta
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagniatamy twarde ciasto (mąki dajemy 100 lub więcej - w zależności jak duże mamy jajko). Ciasto siekamy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach - ja zawsze siekam. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Podajemy do zupy grochowej, fasolowej lub pomidorowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń