Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 683
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21028
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 683
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21028
Składniki
Warzywa pokrojone w centymetrowe plastry i dodatki zalewa się osoloną wodą. Najlepiej je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po tygodniu barszcz powinien mocno naciągnąć i być mocno kwaśny. Warzywa można kolejny raz zalać połową ilością wody z nowymi dodatkami. Zakwas najlepiej przechowywać w lodówce, można go podpijać na świeżo lub wykorzystać do barszczów. Smacznego :)