Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Warzywa pokrojone w centymetrowe plastry i dodatki zalewa się osoloną wodą. Najlepiej je czymś przycisnąć aby nie wypływały. Po tygodniu barszcz powinien mocno naciągnąć i być mocno kwaśny. Warzywa można kolejny raz zalać połową ilością wody z nowymi dodatkami. Zakwas najlepiej przechowywać w lodówce, można go podpijać na świeżo lub wykorzystać do barszczów. Smacznego :)