Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone na złoty kolor plastry cukinii, a następnie zapiekane pod ziołowym sosem pomidorowym i serem. Potrawa idealna jako osobne danie lub dodatek do kotletów albo grilowanych kiełbasek.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 976
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 976
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Składniki
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Obrane oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na 2-3 łyżkach oliwy podsmażamy pokrojoną cebulę, tak aby zmiękła. Do miękkiej cebuli dodajemy czosnek, mieszamy i podsmażamy chwilkę.
Następnie dodajemy pomidory, poszatkowany tymianek i oregano oraz paprykę. Mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy na wolnym ogniu około 10 minut.
W między czasie kroimy cukinię w plastry, obtaczamy każdy plasterek w mące wymieszanej z pieprzem i solą.
Tak obtoczoną cukinię smażymy na rozgrzanej oliwie. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Usmażone plasterki układamy w małym żaroodpornym naczyniu tak aby każdy plasterek cukinii zachodził za siebie w równych rzędach.
Na tak ułożoną cukinię nakładamy sos pomidorowy.
Na sos trzemy na dużych oczkach ser.
Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i zapiekamy około 10 minut.
Podajemy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))