Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do obiadu:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 454
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 454
Składniki
Bataty i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z wyparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok a następnie wymieszać dokładnie razem sok.skórkę i miód. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i poukładać na zmianę plasterki batatów i cebuli. Plasterki polać mieszanką z soku,skórki i miodu a następnie posypać kardamonem,szczyptą soli a na wierzchu położyć kawałki masła i posypać bułką tartą. Zapiekać ok 25-30 min w temp 180 st Smacznego:)