Do góry

Dodatki Przepis na:

Zapiekane bataty w sosie pomarańczowo-miodowym

Zapiekane bataty w sosie pomarańczowo-miodowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 359 Ocena: 10851

Dodano:

Odsłon: 2302

Fajny dodatek do obiadu:)

Składniki

  • Bataty 1-2 szt
  • Cebula czerwona 1-2 szt
  • Pomarańcza 1szt
  • Miód 1 łyżka
  • Kardamon mielony 2 płaskie łyżeczki
  • Bułka tarta ok 1 łyżka
  • Maslo ok 2 łyżki
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekane bataty w sosie pomarańczowo-miodowym

Przygotowanie

  1. Bataty i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki.

    Z wyparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok a następnie wymieszać dokładnie razem sok.skórkę i miód.

    Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i poukładać na zmianę plasterki batatów i cebuli.
    Plasterki polać mieszanką z soku,skórki i miodu a następnie posypać kardamonem,szczyptą soli a na wierzchu położyć kawałki masła i posypać bułką tartą.

    Zapiekać ok 25-30 min w temp 180 st
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń