Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do obiadu:)
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2305
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 153
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2305
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 153
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Składniki
Bataty i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z wyparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok a następnie wymieszać dokładnie razem sok.skórkę i miód. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i poukładać na zmianę plasterki batatów i cebuli. Plasterki polać mieszanką z soku,skórki i miodu a następnie posypać kardamonem,szczyptą soli a na wierzchu położyć kawałki masła i posypać bułką tartą. Zapiekać ok 25-30 min w temp 180 st Smacznego:)