Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do obiadu:)
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 364
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54796
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2976
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 619
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 641
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 364
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54796
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2976
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 619
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 641
Składniki
Bataty i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z wyparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok a następnie wymieszać dokładnie razem sok.skórkę i miód. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i poukładać na zmianę plasterki batatów i cebuli. Plasterki polać mieszanką z soku,skórki i miodu a następnie posypać kardamonem,szczyptą soli a na wierzchu położyć kawałki masła i posypać bułką tartą. Zapiekać ok 25-30 min w temp 180 st Smacznego:)