Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile można jeść zwykłe gotowane ziemniaki, proponuje bardzo łatwy sposób na pyszne pieczone ziemniaki z tanim sosem tatarskim. Ziemniaki są wyjątkowo popularnym warzywem w Polsce. Królowały w kuchni już wiele lat temu, a i dzisiaj mają swoje szczególne miejsce. Oto przepis na przepyszne pieczone ziemniaki, wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3742
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 924
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34209
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 556
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3742
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 924
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34209
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 556
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, osuszam, kroję w plasterki i układam w naczyniu żaroodpornym. Doprawiam solą oraz przyprawą do ziemniaków i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniki w 180 °C.
2. W tym czasie, co pieką się ziemniaki, przygotowuję sos. Majonez przekładam do miski, dodaję musztardy, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w kostkę ogórek, obraną, drobno pokrojoną cebulę i drobno pokrojone grzybki. Wszystko razem dokładnie mieszam.
3. Ziemniaki po upieczeniu polewam sosem i podaję, jako dodatek do mięsa. 4. Smacznego.