Do góry

Dodatki Przepis na:

Zapiekanka kukurydziana do mięs

Zapiekanka kukurydziana do mięs

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450

Dodano:

Odsłon: 471

Smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • Kasza kukurydziana 20 dag
  • Woda 1 litr
  • Ser żółty wędzony 25 dag
  • Masło 8 dag
  • Tłuszcz do formy
  • Sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka kukurydziana do mięs

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować w litrze wody z dodatkiem soli do smaku i połowy masła. Foremkę posmarować tłuszczem i układać warstwami kaszę z żółtym serem. Całość polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20-25 minut. Podawać jako dodatek do mięs.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń