Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś ciepłego, smacznego, z moimi ulubionymi porami i marchewką. Warzywny dodatek do mięsa lub samodzielne, lekkie danie, które można podać z ulubionym sosem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1514
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1869
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1514
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1869
Składniki
Pora pokroić w półplasterki. Marchew i ser utrzeć na tarce o grubych oczkach. W miseczce wymieszać żółtka, słodką śmietankę, kwaśną śmietanę, przyprawy. Z tych składników ma powstać jednolita płynna masa. Pora, utartą marchewkę i 3 łyżki utartego żółtego sera wymieszać ze sobą, dodać masę śmietanową, ponownie wszystko razem wymieszać. Masę włożyć do formy (u mnie forma na babkę), posypać pozostałym serem żółtym, zapiekać 50 minut, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Uwaga: Przez ostatnie 15 minut zapiekankę dopiekałam w temperaturze 170 stopni. Uwaga: Jak widać na zdjęciach część masy zapiekałam w małych silikonowych foremkach, a część w małej formie na babkę.
Smacznego.