Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś ciepłego, smacznego, z moimi ulubionymi porami i marchewką. Warzywny dodatek do mięsa lub samodzielne, lekkie danie, które można podać z ulubionym sosem.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Pora pokroić w półplasterki. Marchew i ser utrzeć na tarce o grubych oczkach. W miseczce wymieszać żółtka, słodką śmietankę, kwaśną śmietanę, przyprawy. Z tych składników ma powstać jednolita płynna masa. Pora, utartą marchewkę i 3 łyżki utartego żółtego sera wymieszać ze sobą, dodać masę śmietanową, ponownie wszystko razem wymieszać. Masę włożyć do formy (u mnie forma na babkę), posypać pozostałym serem żółtym, zapiekać 50 minut, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Uwaga: Przez ostatnie 15 minut zapiekankę dopiekałam w temperaturze 170 stopni. Uwaga: Jak widać na zdjęciach część masy zapiekałam w małych silikonowych foremkach, a część w małej formie na babkę.
Smacznego.