Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zielone i aromatyczne pesto z prażonymi pestkami dyni z nutą ostrego i delikatnie orzechowego smaku sera Cheddar. Pesto świetnie komponuje się z makaronem.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 635
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1275
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4955
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 635
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1275
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4955
Składniki
Do rozdrabniacza wkładamy prażone pestki dyni i miksujemy. Rozdrobnione pestki przesypujemy do naczynia. Ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie do rozdrabniacza dodajemy listki bazyliowe, 2 do 3 ząbków czosnku, starty ser Cheddar i około 2 łyżek oliwy z oliwek. Wszystko rozdrabniamy przez chwilę, nie dopuszczając do powstania jednolitej papki. Do delikatnie rozdrobnionej zawartości dodajemy wcześniej zmiksowane pestki dyni oraz pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy przez kilka sekund. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)