Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek zamiast ziemniaków do obiadu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14197
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16202
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6521
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14197
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16202
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6521
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić. Dodać jajko, masło, sól, gałkę muszkatołową do smaku, bułkę tartą i natkę pietruszki. Zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość palca. Wykrawać szklanką półksiężyce, maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podawać do obiadu.