Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek zamiast ziemniaków do obiadu.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15469
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6438
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15469
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6438
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić. Dodać jajko, masło, sól, gałkę muszkatołową do smaku, bułkę tartą i natkę pietruszki. Zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość palca. Wykrawać szklanką półksiężyce, maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podawać do obiadu.