Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek zamiast ziemniaków do obiadu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10481
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424096
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10481
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424096
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić. Dodać jajko, masło, sól, gałkę muszkatołową do smaku, bułkę tartą i natkę pietruszki. Zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość palca. Wykrawać szklanką półksiężyce, maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podawać do obiadu.