Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek zamiast ziemniaków do obiadu.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1323
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7354
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2833
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1323
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7354
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2833
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić. Dodać jajko, masło, sól, gałkę muszkatołową do smaku, bułkę tartą i natkę pietruszki. Zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość palca. Wykrawać szklanką półksiężyce, maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i podawać do obiadu.