Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1314
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7353
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2832
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1314
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7353
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2832
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Dodać jajko, mąkę, przyprawy do smaku i zieleninę. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu, połączyć z masą ziemniaczaną i wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przełożyć omlet, formując gruby placek. Po zrumienieniu za pomocą talerza obrócić na drugą stronę i dopiec na złoty kolor. Podawać z maślanką lub z kwaszoną zasmażaną kapustą.