Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3535
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1018
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 162
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3535
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1018
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i zmielić. Dodać jajko, mąkę, przyprawy do smaku i zieleninę. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu, połączyć z masą ziemniaczaną i wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przełożyć omlet, formując gruby placek. Po zrumienieniu za pomocą talerza obrócić na drugą stronę i dopiec na złoty kolor. Podawać z maślanką lub z kwaszoną zasmażaną kapustą.