Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa, składająca się z suszonych pomidorów, bazylii i suszonego czosnku świetnie się komponuje z większością potraw.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 368
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 995
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 368
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 995
Składniki
Młode ziemniaki umyłam, stare trzeba obrać. Pokroiłam je wzdłuż na szóstki, a większe na ósemki. Podgotowałam 10 minut od zagotowania wody. Ziemniaki odcedziłam i do garnka dałam chlust oliwy- lub dwa. i przyprawę i sól. Całość lekko wytrząchałam, tak aby ziemniaki się ładnie pokryły tłuszczem i przyprawami ale nie rozpadły. Ułożyłam na blasze wyłożonej papierem. Piekłam 30 minut w 200 st, potem przewróciłam ziemniaczki na drugą stronę i dalej piekłam 30 minut. W sumie godzinę- ale zawsze można sprawdzić stopień zrumienienia.
Smacznego :)