Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa, składająca się z suszonych pomidorów, bazylii i suszonego czosnku świetnie się komponuje z większością potraw.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117912
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8318
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1500
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117912
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8318
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1500
Składniki
Młode ziemniaki umyłam, stare trzeba obrać. Pokroiłam je wzdłuż na szóstki, a większe na ósemki. Podgotowałam 10 minut od zagotowania wody. Ziemniaki odcedziłam i do garnka dałam chlust oliwy- lub dwa. i przyprawę i sól. Całość lekko wytrząchałam, tak aby ziemniaki się ładnie pokryły tłuszczem i przyprawami ale nie rozpadły. Ułożyłam na blasze wyłożonej papierem. Piekłam 30 minut w 200 st, potem przewróciłam ziemniaczki na drugą stronę i dalej piekłam 30 minut. W sumie godzinę- ale zawsze można sprawdzić stopień zrumienienia.
Smacznego :)