Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły się Wam tradycyjne ziemniaki proponuję faszerowane to świetne danie na co dzień, jak i na bardziej wystawne przyjęcie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Składniki
1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach
2. Po ugotowaniu obieramy, kroimy na pół i łyżką wydrążamy część miąższu aby powstały miseczki.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 6. Pieczarki mieszamy z serem.
7. Ziemniaki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i solimy.
8. Miseczki napełniamy farszem.
9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.