Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bo są wspaniałe :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1312
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4385
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1312
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 295
Składniki
lub zamiast tych wszystkich przypraw: ulubiona przyprawa do ziemniaków lub moje ostatnie odkrycie czyli Zioła Toskańskie Kotanyi
Ziemniaki obrać ze skórki. Ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić, odrobinę schłodzić, jeśli są duże, pokroić w ćwiartki. Dodać płynne masło, potrząsnąć garnkiem by rozprowadziło się po ziemniakach. Posypać przyprawami, znów energicznie potrząsnąć garnkiem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia (będzie mniej mycia później), wysypać ziemniaki, piec około 40 - 50 minut (na środkowym poziomie, funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu), do uzyskania złotego koloru i miękkości ziemniaków. UWAGA: W połowie pieczenia dobrze jest przemieszać je aby przypiekły się równomiernie ze wszystkich stron. Gotowe !