Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się, że ugotujemy na obiad za dużo ziemniaków. Co wtedy z nimi zrobić, wyrzucić? Nie! Kolejny raz odsmażać? Nie! Upieczone w przyprawach zyskują nowego życia i nowego smaku:). Zachęcam do stworzenia swojej kompozycji smakowej lub zainspirowania się moją.
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Przyprawy i olej mieszamy ze sobą. Mieszamy z ziemniakami, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
Chrupiące ziemniaki z boczkiem, pieczone na patelni.
Odsłon: 2167
Od czasu do czasu, lubię do obiadu upiec ziemniaki. Fajna alternatywa dla tyc...
Odsłon: 4770
Najprostsze i z małą ilością tłuszczu, frytek nie trzeba topić w garnku z ole...
Odsłon: 746
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14944
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4618
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 63
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 33
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14944
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4618
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 63
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 33
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Przyprawy i olej mieszamy ze sobą. Mieszamy z ziemniakami, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaczane piwonie
Ziemniaczki podane w formie kwiatków.
Odsłon: 203
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 399