Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie te same gotowane ziemniaki a przecież można dodać tylko trochę innych składników i wyjdzie nam pyszny dodatek do mięsa, proponuję w sosie bolognese, nie tylko on nadaje się do pizzy, sami się przekonajcie ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4812
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i nacinamy .
2. Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy. 3. Każdy ziemniak polewamy odrobiną oleju. 4. Zapiekamy 50 minut w 180˚C.
5. Po tym czasie w przerwy ziemniaków wkładamy po małym kawałku sera.
6. Smarujemy sosem bolognese.
7. Robimy sos beszamel: 2 Łyżki masła rozpuszczamy.
8. Dodajemy 2 łyżki mąki tak aby nie powstały grudki.
9. Dolewamy mleko mieszając.
10. Doprawiamy pieprzem, solą oraz gałką.
11. Gotowym sosem polewamy na sos bolognese.
12. Na wierzch układamy plastry żółtego sera. 13. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
14. Szczypiorek oraz paprykę drobno kroimy. 15. Przed podaniem posypujemy zapiekane ziemniaki.
16. Ziemniaczki gotowe. 17. Smacznego.