Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie te same gotowane ziemniaki a przecież można dodać tylko trochę innych składników i wyjdzie nam pyszny dodatek do mięsa, proponuję w sosie bolognese, nie tylko on nadaje się do pizzy, sami się przekonajcie ;)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3585
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4031
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3585
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4031
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30562
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i nacinamy .
2. Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy. 3. Każdy ziemniak polewamy odrobiną oleju. 4. Zapiekamy 50 minut w 180˚C.
5. Po tym czasie w przerwy ziemniaków wkładamy po małym kawałku sera.
6. Smarujemy sosem bolognese.
7. Robimy sos beszamel: 2 Łyżki masła rozpuszczamy.
8. Dodajemy 2 łyżki mąki tak aby nie powstały grudki.
9. Dolewamy mleko mieszając.
10. Doprawiamy pieprzem, solą oraz gałką.
11. Gotowym sosem polewamy na sos bolognese.
12. Na wierzch układamy plastry żółtego sera. 13. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
14. Szczypiorek oraz paprykę drobno kroimy. 15. Przed podaniem posypujemy zapiekane ziemniaki.
16. Ziemniaczki gotowe. 17. Smacznego.