Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie te same gotowane ziemniaki a przecież można dodać tylko trochę innych składników i wyjdzie nam pyszny dodatek do mięsa, proponuję w sosie bolognese, nie tylko on nadaje się do pizzy, sami się przekonajcie ;)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4743
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418564
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4743
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418564
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i nacinamy .
2. Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy. 3. Każdy ziemniak polewamy odrobiną oleju. 4. Zapiekamy 50 minut w 180˚C.
5. Po tym czasie w przerwy ziemniaków wkładamy po małym kawałku sera.
6. Smarujemy sosem bolognese.
7. Robimy sos beszamel: 2 Łyżki masła rozpuszczamy.
8. Dodajemy 2 łyżki mąki tak aby nie powstały grudki.
9. Dolewamy mleko mieszając.
10. Doprawiamy pieprzem, solą oraz gałką.
11. Gotowym sosem polewamy na sos bolognese.
12. Na wierzch układamy plastry żółtego sera. 13. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
14. Szczypiorek oraz paprykę drobno kroimy. 15. Przed podaniem posypujemy zapiekane ziemniaki.
16. Ziemniaczki gotowe. 17. Smacznego.