Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Codziennie te same gotowane ziemniaki a przecież można dodać tylko trochę innych składników i wyjdzie nam pyszny dodatek do mięsa, proponuję w sosie bolognese, nie tylko on nadaje się do pizzy, sami się przekonajcie ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17212
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 411
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 67
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 143
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17212
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 411
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 67
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 143
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 171
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i nacinamy .
2. Układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy. 3. Każdy ziemniak polewamy odrobiną oleju. 4. Zapiekamy 50 minut w 180˚C.
5. Po tym czasie w przerwy ziemniaków wkładamy po małym kawałku sera.
6. Smarujemy sosem bolognese.
7. Robimy sos beszamel: 2 Łyżki masła rozpuszczamy.
8. Dodajemy 2 łyżki mąki tak aby nie powstały grudki.
9. Dolewamy mleko mieszając.
10. Doprawiamy pieprzem, solą oraz gałką.
11. Gotowym sosem polewamy na sos bolognese.
12. Na wierzch układamy plastry żółtego sera. 13. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
14. Szczypiorek oraz paprykę drobno kroimy. 15. Przed podaniem posypujemy zapiekane ziemniaki.
16. Ziemniaczki gotowe. 17. Smacznego.