Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma nic lepszego jak ziemniaki wymieszane z kapustą kiszoną i boczkiem, idealne jako dodatek do mięsa.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
1. Ziemniaki obieram, kroje na mniejsze kawałki, myję, przekładam do garnka, zalewam wodę, solę i gotuję. Po ugotowaniu ubijam ubijakiem do ziemniaków.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojony w małe słupki boczek. 3. Kapustę odciskam z soku, drobno kroję, dodaję do boczku, doprawiam papryką słodką oraz majerankiem, smażę około 10 minut.
4. Ziemniaki łączę z kapustą. 5. Ziemniaki gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa. 6. Smacznego.