Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma nic lepszego jak ziemniaki wymieszane z kapustą kiszoną i boczkiem, idealne jako dodatek do mięsa.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 41
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 118
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 41
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 118
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
1. Ziemniaki obieram, kroje na mniejsze kawałki, myję, przekładam do garnka, zalewam wodę, solę i gotuję. Po ugotowaniu ubijam ubijakiem do ziemniaków.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojony w małe słupki boczek. 3. Kapustę odciskam z soku, drobno kroję, dodaję do boczku, doprawiam papryką słodką oraz majerankiem, smażę około 10 minut.
4. Ziemniaki łączę z kapustą. 5. Ziemniaki gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa. 6. Smacznego.