Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki połączone z czosnkiem i szpinakiem. Jest pysznie i prosto.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13235
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2578
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3728
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4732
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13235
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2578
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3728
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4732
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać liście szpinaku, smażyć. Kiedy zmiękną szpinak przełożyć do ziemniaków, wymieszać łyżką. Doprawić solą z pieprzem i dobrze wymieszać.