Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnego, zwykłego puree. To delikatne, wręcz rozpływa się w ustach, ziemniaki połączone z czosnkiem i szpinakiem. Jest pysznie i prosto.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2442
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18174
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2442
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18174
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać liście szpinaku, smażyć. Kiedy zmiękną szpinak przełożyć do ziemniaków, wymieszać łyżką. Doprawić solą z pieprzem i dobrze wymieszać.