Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie Wam ugotowanych ziemniaków, to proponuje zrobić kopytka. Ale takie troszkę inne . Z dodatkiem świeżych lub zamrożonych ziół.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Podzielić na 4 części i w miejsce 1/4 wsypać mąkę. Dodać zioła i jajko.
Składniki wymieszać i wyrobić na ciasto. Utworzyć kulę.
Z ciasta formować wałeczki , a następnie pokroić na kopytka. Przełożyć na posypaną mąką deskę.
Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody o krótko gotować. 2-3 minuty. Wyjąć i są już gotowe.
Moja propozycja podania: kopytka , rumsztyk z cebulką i mix sałat z pestkami. Smacznego!!!