Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie Wam ugotowanych ziemniaków, to proponuje zrobić kopytka. Ale takie troszkę inne . Z dodatkiem świeżych lub zamrożonych ziół.
Polecam, pychota.
Odsłon: 227
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 45
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 125
Polecam, pychota.
Odsłon: 227
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 45
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Podzielić na 4 części i w miejsce 1/4 wsypać mąkę. Dodać zioła i jajko.
Składniki wymieszać i wyrobić na ciasto. Utworzyć kulę.
Z ciasta formować wałeczki , a następnie pokroić na kopytka. Przełożyć na posypaną mąką deskę.
Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody o krótko gotować. 2-3 minuty. Wyjąć i są już gotowe.
Moja propozycja podania: kopytka , rumsztyk z cebulką i mix sałat z pestkami. Smacznego!!!