Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie Wam ugotowanych ziemniaków, to proponuje zrobić kopytka. Ale takie troszkę inne . Z dodatkiem świeżych lub zamrożonych ziół.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Podzielić na 4 części i w miejsce 1/4 wsypać mąkę. Dodać zioła i jajko.
Składniki wymieszać i wyrobić na ciasto. Utworzyć kulę.
Z ciasta formować wałeczki , a następnie pokroić na kopytka. Przełożyć na posypaną mąką deskę.
Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody o krótko gotować. 2-3 minuty. Wyjąć i są już gotowe.
Moja propozycja podania: kopytka , rumsztyk z cebulką i mix sałat z pestkami. Smacznego!!!