Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie Wam ugotowanych ziemniaków, to proponuje zrobić kopytka. Ale takie troszkę inne . Z dodatkiem świeżych lub zamrożonych ziół.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Podzielić na 4 części i w miejsce 1/4 wsypać mąkę. Dodać zioła i jajko.
Składniki wymieszać i wyrobić na ciasto. Utworzyć kulę.
Z ciasta formować wałeczki , a następnie pokroić na kopytka. Przełożyć na posypaną mąką deskę.
Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody o krótko gotować. 2-3 minuty. Wyjąć i są już gotowe.
Moja propozycja podania: kopytka , rumsztyk z cebulką i mix sałat z pestkami. Smacznego!!!