Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na żur. Przepis jest sprawdzony i bardzo go polecam.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Wykonanie: Do słoika wsypać płatki owsiane, wymieszać z letnią przegotowaną wodą. Dodać trzy ząbki czosnku i cebulę przekrojoną na pół .Zakwas przykryć płótnem - pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni. Po dwóch dniach natomiast wyciągnąć cebulę i wymieszać. Po 5 dniach wodę zagotować z przyprawami, osolić i wlać zakwas wcześniej przetarty przez sito. Ponownie zagotować. Do zupy dodać majeranek, czosnek, sól, i pieprz. Zaprawić śmietaną.