Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na żur. Przepis jest sprawdzony i bardzo go polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12357
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5515
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12357
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13244
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5515
Składniki
Wykonanie: Do słoika wsypać płatki owsiane, wymieszać z letnią przegotowaną wodą. Dodać trzy ząbki czosnku i cebulę przekrojoną na pół .Zakwas przykryć płótnem - pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni. Po dwóch dniach natomiast wyciągnąć cebulę i wymieszać. Po 5 dniach wodę zagotować z przyprawami, osolić i wlać zakwas wcześniej przetarty przez sito. Ponownie zagotować. Do zupy dodać majeranek, czosnek, sól, i pieprz. Zaprawić śmietaną.