Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na żur. Przepis jest sprawdzony i bardzo go polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Wykonanie: Do słoika wsypać płatki owsiane, wymieszać z letnią przegotowaną wodą. Dodać trzy ząbki czosnku i cebulę przekrojoną na pół .Zakwas przykryć płótnem - pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni. Po dwóch dniach natomiast wyciągnąć cebulę i wymieszać. Po 5 dniach wodę zagotować z przyprawami, osolić i wlać zakwas wcześniej przetarty przez sito. Ponownie zagotować. Do zupy dodać majeranek, czosnek, sól, i pieprz. Zaprawić śmietaną.