Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na żur. Przepis jest sprawdzony i bardzo go polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Wykonanie: Do słoika wsypać płatki owsiane, wymieszać z letnią przegotowaną wodą. Dodać trzy ząbki czosnku i cebulę przekrojoną na pół .Zakwas przykryć płótnem - pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni. Po dwóch dniach natomiast wyciągnąć cebulę i wymieszać. Po 5 dniach wodę zagotować z przyprawami, osolić i wlać zakwas wcześniej przetarty przez sito. Ponownie zagotować. Do zupy dodać majeranek, czosnek, sól, i pieprz. Zaprawić śmietaną.