Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty i pyszny ;) Proporcje na ponad dwa litry.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek.
Żółtka ucierać mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Wciąż ucierając dodawać małymi porcjami mleko skondensowane. Ajerkoniak przygotowany z 0,75 litra mleka jest dość mocny. Aby uzyskać słabszy, należy dodać cały litr mleka.
Nie przerywając ucierania, małymi porcjami dodawać spirytus.
Ajerkoniak tuż po przygotowaniu jest raczej rzadki, w ciągu 24 godzin powinien nieco zgęstnieć.