Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym przepisie prezentuję ajerkoniak domowej roboty. Likier jajeczny jest gęsty, słodki i pyszny. Prosty i szybki do wykonania. Przygotowanie zajmuje około 20 minut, na zdrowie :-)
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2918
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4433
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 531
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2918
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4433
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 531
Składniki
Szklanka = 250 ml Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wbić do miski, dodać cukier puder, cukier wanilinowy i miksować do momentu uzyskania gładkiej, puszystej masy. Dodać mleczko i wymieszać.
Spirytus wlać w trzech porcjach za każdym razem mieszając. Przelać ajerkoniak do butelki i odstawić minimum na 2 dni. Jeśli chcecie, aby ajerkoniak był rzadszy zamiast 300 ml dodaj 500 ml mleczka. Z podanych proporcji wychodzi około litra gotowego ajerkoniaku. Smacznego!