Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym przepisie prezentuję ajerkoniak domowej roboty. Likier jajeczny jest gęsty, słodki i pyszny. Prosty i szybki do wykonania. Przygotowanie zajmuje około 20 minut, na zdrowie :-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415909
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2720
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415909
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2720
Składniki
Szklanka = 250 ml Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wbić do miski, dodać cukier puder, cukier wanilinowy i miksować do momentu uzyskania gładkiej, puszystej masy. Dodać mleczko i wymieszać.
Spirytus wlać w trzech porcjach za każdym razem mieszając. Przelać ajerkoniak do butelki i odstawić minimum na 2 dni. Jeśli chcecie, aby ajerkoniak był rzadszy zamiast 300 ml dodaj 500 ml mleczka. Z podanych proporcji wychodzi około litra gotowego ajerkoniaku. Smacznego!