Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjny napój turecki. Podaje się go na zimno. Długowieczność, smukła sylwetka, piękna cera, niepowtarzalny smak - to podobno zyski z picia ajranu. Warto spróbować :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1074
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1074
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Do przygotowania napoju użyłam jogurtu. Mocno schłodzony jogurt dokładnie roztrzepać trzepaczkę. Dodać szczyptę soli do smaku. Napój rozlać do małych szklanek, a następnie dopełnić gazowaną wodą mineralną. Udekorować melisą.
"Kwaśny napój mleczny wytwarzany już w dawnych czasach przez mieszkańców wiosek w górach Kaukazu. Legenda głosi, że Ayran to tajemnica długowieczności na Kaukazie. Piękności z Kaukazu wiedziały, że aby mieć smukłą sylwetkę i piękną cerę, należy pić Ayran"