Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na upalna dni
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1027
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5541
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1027
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5134
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1460
Składniki
Do rondelka wsyp 4 łyżki czekolady w proszku, wlej 1/2 szklanki mleka. Podrzewaj lekko na wolnym ogniu.
Gdy prawie zacznie się gotować, zdejmij z ognia. Dodaj nieco mniej, niż 1,5 szklanki mleka, dokładnie wymieszaj.
Teraz wlej 150 ml naturalnego jogurtu (średnie opakowanie) i 1/2 łyżeczki esencji miętowej, ponownie wymieszaj.
Przelej płyn do wysokich pucharków rozszerzanych ku górze. Z podanych składników powinny wyjść 4 porcje.
Na wierzchu połóż kulkę lodów czekoladowych, listek mięty, możesz też posypać wiórkami gorzkiej czekolady. Od razu podawaj.