Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na upalna dni
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 160
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 160
Składniki
Do rondelka wsyp 4 łyżki czekolady w proszku, wlej 1/2 szklanki mleka. Podrzewaj lekko na wolnym ogniu.
Gdy prawie zacznie się gotować, zdejmij z ognia. Dodaj nieco mniej, niż 1,5 szklanki mleka, dokładnie wymieszaj.
Teraz wlej 150 ml naturalnego jogurtu (średnie opakowanie) i 1/2 łyżeczki esencji miętowej, ponownie wymieszaj.
Przelej płyn do wysokich pucharków rozszerzanych ku górze. Z podanych składników powinny wyjść 4 porcje.
Na wierzchu połóż kulkę lodów czekoladowych, listek mięty, możesz też posypać wiórkami gorzkiej czekolady. Od razu podawaj.